Vörsas Kft. története

A jelenlegi társasági forma 1990-ben jött létre. Foglalkoztatottak száma 20 fő, ebből 5 fő tulajdonos, egységében 100% magyar tulajdon.

1987-ig meghatározó szerepet töltött be a magyarországi játékgyártásban, 6 éven át első négy között volt jegyezve azzal az előnnyel, hogy termékeinek 52 cikkéből 80% mágneses játékot gyártott saját mágnes gyártó technológiai és szerszámgyártási háttérrel.

Mára fő profilja a gáz-, víz-, csatorna közműrendszerek, valamint a termál és vegyipari vezetékek PE /polietilén/ és PP /polipropilén/ műanyagcső kötőidom gyártása, hegesztett technológiai szereléshez. Ezen technológiai kivitelezésekhez gépek, szerszámok forgalmazása, gyártása.

E tevékenységük 1984-ben az intenzív magyarországi gázprogramba való bekapcsolódással indult. Kezdetben DÉGÁZ szabadalom gyártásjoggal és igen nagy tapasztalatú szakmai támogatással KPE-acél összekötőket gyártottak. Ezzel azonnali beszállítói elsőbbséget szereztek a gázprogram piacán. A felvevő piac (az idő szerint gázszolgáltatók) bíztatására, valamint a TVK alapanyag gyártásfejlesztési program ismeretében 1985-től a rendelkezésre álló saját szerszámkészítési kapacitást és fejlesztési hátteret teljes egészében a PE idomcsalád gyártására áldozták. Négy év alatt mintegy 160 idomfajtát szerszámoztak fel Ø 20-110 mm tartományban . A versenyszféra reagálásai a társasággal szemben jóindulatúak voltak, így megnyerték az időközben bővülő csőgyártók támogatását is. Az utóbbi 5 év fejlesztési programja a víz, szennyvíz nyomott és vákuum közműrendszerek beszállítói háttérben való aktív részvételére irányult. Megjelentek Ø 160-630 mm mérettartományban a hegesztés technológiai jegyzőkönyvvel hitelesített konfekcionált idomok. Mára a víz- és csatorna-szolgáltatók is termékeik állandó felhasználói lettek. Melegvizes rendszerekhez elkezdték a PP idomok gyártását, amelyekkel főként a termál és vegyipari felhasználási igényeket kívánják szolgálni. A partnerekkel való folyamatos kapcsolattartás, kölcsönös szakmai támogatás révén az ország legnagyobb PE és PP idomgyártójává fejlődtek.

A társaság az idomgyártáson túl, jelentős hegesztés technológiai – Ø 20-1400 mm mérettartomány – eszközökkel, és minősített szakemberekkel rendelkezik, ezzel is elősegítve a vállalkozói programok teljesítését. Szakmai tanácsadás, a hegesztés-technológiai szolgáltatások széleskörű elterjesztése állandó munkájuk. Részt vesznek a magyarországi műanyag hegesztő szakemberek képzésében, szakértő előadói minőségben. Külföldi (olasz, német) partnereikkel a legkorszerűbb nemzetközi műanyag hegesztés technológia magyar alapokra helyezett fejlesztéseit végzik.

Termékeik széleskörű, korszerű felhasználását, szakmai hozzáértésüket saját kivitelezésben elvégzett referenciamunkák igazolják. A közműfejlesztési, rekonstrukciós programoktól kezdve a környezetvédelmi (hulladéklerakó, biogáz) és mezőgazdasági öntözési ágazatokon át a Budapesti termál gyógyfürdők felújításáig számtalan helyen mutatkoztak be sikeresen.

Termékeik felhasználói általában a közbeszerzési pályázatokban meghirdetett beruházási programok fővállalkozói, alvállalkozói.

Termékeik és kapcsolódó technológiai szolgáltatásaik felhasználásukból adódóan nyilvánvalóan meg kell feleljenek mindenfajta minőségi követelménynek (magyar és európai szabványok). Csak minőségi bizonyítványokkal kerülhetnek forgalomba, független minőségi ellenőrző intézet (ÉMI) folyamatos kontrolljával, tanúsításával forgalmazzák.

Vevő-szállító kapcsolataik kiemelten jóak rugalmasságuk elismertsége meghaladja versenytársaikét.